Bine ați venit!
RON
  • EUR
  • BGN
  • RON
  • RSD
  • TRY
Categorii

0

Categorii

Prima pagină Articole

Articole

Ce sunt sistemele hidroponice și cumlucreaza?

Ce sunt sistemele hidroponice și cumlucreaza?

Sistemele hidroponice sunt o metodă inovatoare și din ce în ce mai populară de cultivare a plantelor fără utilizarea solului. Acest tip de agrotehnologie a revoluționat modul în care înțelegem agricultura, oferind o soluție eficientă și durabilă pentru cultivarea plantelor în spații limitate sau nestandardizate. Prin furnizarea directă a nutrienților mediului acvatic, hidroponia permite plantelor să crească mai rapid și mai sănătos, reducând nevoia de apă, îngrășăminte și pesticide. În acest articol, ne vom uita la ce sunt sistemele hidroponice, cum funcționează și care sunt principalele beneficii și utilizări ale acestora. De asemenea, se va analiza modul în care pot fi utilizate diferite tipuri de sisteme hidroponice pentru diferite tipuri de plante, precum și modul în care grădinarii începători și experimentați pot integra această tehnologie în proiectele lor de grădinărit.

Citește în continuare →
SPECTRU DE LUMINĂ, PAR ȘILUMENI

SPECTRU DE LUMINĂ, PAR ȘILUMENI

Acest articol examinează conceptele de bază ale spectrului luminos, PAR (radiația activă fotosintetic) și lumeni, explicând importanța acestora pentru creșterea plantelor și iluminare. Aflați cum diferite lungimi de undă ale luminii afectează fotosinteza și cum sunt utilizate măsurile de iluminare pentru a evalua eficiența surselor de lumină.

Citește în continuare →
Cum să alegi un ghiveci potrivit pentru fiecare plantă?

Cum să alegi un ghiveci potrivit pentru fiecare plantă?

Dacă locuiți într-un apartament sau o casă cu spațiu minim în curte, grădinăritul poate fi o provocare.

Din fericire, gradinaritul in containere face posibila cresterea unor plante frumoase in interior, pe balcon sau intr-un colt ingust al gradinii, atata timp cat stii sa alegi ghivecele potrivite.

Citește în continuare →
Tipuri de îngrășăminte și caracteristicile acestora

Tipuri de îngrășăminte și caracteristicile acestora

Pentru a crește, plantele au nevoie de nutrienți care sunt absorbiți din sol prin sistemul radicular al plantei. Îngrășămintele furnizează nutrienții esențiali (azot, fosfor și potasiu și elemente secundare importante) de care au nevoie plantele. Dacă nutrienții nu sunt reînnoiți, capacitatea de producție a solului scade cu fiecare recoltă.

Citește în continuare →
Cum se reglează lumina în camera de cultură interioară?

Cum se reglează lumina în camera de cultură interioară?

În zilele noastre, tot mai mulți oameni sunt interesați de cultivarea plantelor în interior, mai ales în contextul urbanizării și al spațiilor limitate. Pentru a obține o creștere cu succes și o dezvoltare sănătoasă a plantelor în condiții de interior, este important să acordați o atenție deosebită amplasării corecte a lămpilor. Lumina joacă un rol cheie în susținerea fotosintezei și a proceselor metabolice ale plantelor, iar energia și creșterea acestora depind de aceasta.

Citește în continuare →
Cele mai comune lămpi fito

Cele mai comune lămpi fito

Cultivarea plantelor în interior a devenit din ce în ce mai populară în rândul grădinarilor și cultivatorilor hobby care caută modalități de a crea condiții ideale pentru ca plantele lor să crească și să prospere pe tot parcursul anului. Una dintre componentele cheie pentru creșterea cu succes a plantelor de interior este alegerea corectă a lămpilor. Din ce în ce mai multe tipuri diferite de lămpi sunt disponibile pe piață, fiecare având propriile caracteristici și avantaje unice.

Citește în continuare →
Schimb de aer și control al climei

Schimb de aer și control al climei

O cameră de cultivare bine etanșată împiedică aromele să-ți deranjeze vecinii sau colegii de cameră. O cameră de cultură bine închisă facilitează, de asemenea, menținerea controlului climatului. Controlul temperaturii și dezumidificarea/umidificarea se bazează pe un mediu stabil pentru performanța optimă a instalației. O cameră bine etanșă acționează și ca o celulă de carantină pentru plantele tale, împiedicând pătrunderea oricăror insecte, paraziți sau agenți patogeni din aer. Doar un singur șoarece poate provoca daune extinse plantelor într-o singură noapte, în special plantelor tinere, deoarece acestea sunt vorace pentru cotiledoanele și tulpinile tinere bogate în nutrienți.

Trebuie remarcat faptul că o cameră de cultivare etanșă este o soluție cu buget redus. Cheltuirea mai multor bani pentru a crea un sistem de schimb de aer va fi de mare beneficiu pentru camera dvs. și va da roade pe termen lung. Cu toate acestea, camerele de cultură ermetice sunt mediul ideal pentru îmbogățirea cu CO₂, ceea ce duce la o productivitate mai mare și, prin urmare, la un rezultat final mai ridicat.

Citește în continuare →
Cum să udați corect planta când creșteți în interior

Cum să udați corect planta când creșteți în interior

Apa este viață și asta se aplică cu siguranță și plantelor tale în ghivece. Deci udați în mod regulat, dar cât și cât de des, și când este cel mai bun moment pentru a uda și ce fel de apă ar trebui să folosesc?

Acestea și alte întrebări vor primi răspuns pe această pagină.

Citește în continuare →
Pagina 1 din 1
«1»
Soluţia de comerţ electronic Seliton