Bine ați venit!
RON
  • EUR
  • BGN
  • RON
  • RSD
  • TRY
Categorii

0

Categorii

Vezi toate articolele

Cum să alegi un ghiveci potrivit pentru fiecare plantă?

Cum să alegi un ghiveci potrivit pentru fiecare plantă?

Când alegeți un ghiveci pentru o plantă nouă, asigurați-vă că are găuri de drenaj și permite plantei să crească.

Cumpărați un ghiveci cu un diametru care este cu cel puțin un inch mai lat decât diametrul masei rădăcinii plantei și, dacă vă așteptați ca planta să crească rapid, utilizați un ghiveci cu până la patru inci mai lat.

5 dimensiuni standard de ghivece și ce să crești în ele

Centrul de grădinărit local sau magazinul de hardware vinde probabil ghivece de diferite dimensiuni, fiecare potrivit pentru diferite tipuri de plante. Ghivecele se măsoară după diametrul lor.

1. Ghivece de 10 inchi: Un ghiveci cu diametrul de 10 inchi deține doi și jumătate până la trei galoane de pământ de ghiveci. Acesta este o dimensiune mare de recipient pentru plante suculente și ierburi, precum și pentru legume precum salata verde, căpșuni, napi, sfeclă, morcovi și flori precum gălbenele și zinnia.

2. Ghivece de 14 inchi: Recipientele cu diametrul de 14 inci sunt bune pentru varză, mazăre, varietăți mari de morcovi, spanac și verdeață copioasă cu frunze, cum ar fi varza verde, salata verde și smog.

3. Ghivece de 18 inci: Această dimensiune a ghivecelor poate ține legume mari, cum ar fi broccoli, conopidă, vinete, dovlecei, ardei și roșii. Este, de asemenea, ghiveciul perfect pentru cultivarea fructelor de pădure, arbuștilor, cactușilor și chiar a piticilor de citrice.

4. Ghivece de 24 de inci: Aceste ghivece dețin 24 de litri de pământ și pot găzdui plante mari de apartament cu sisteme de rădăcină puțin mai extinse. Un smochin cu puieți se va potrivi într-un ghiveci de 24 de inci, cu condiția ca înălțimea ghiveciului să fie suficient de înaltă (rădăcinile copacilor au nevoie de spațiu pentru a crește în jos). Rodia, mărul și piersicul pitic se vor potrivi și în ghivece de această dimensiune.

5. Ghivece de 30 inch: ghivecele de 30 inch sunt masive la majoritatea standardelor și servesc de obicei ca ghivece de pepinieră pentru copacii care vor fi în cele din urmă plantați în pământ. Copacii plini, inclusiv pere, măr și prun, pot trăi toată viața într-un ghiveci de 30 de inci, cu condiția să fie fertilizați corespunzător.

4 tipuri de ghivece și cum să le folosești

În timp ce diferențele dintre materialele pentru ghiveci sunt în mare parte estetice, există câteva diferențe care pot afecta sănătatea plantelor tale.

1. Ghivece din plastic: Acestea sunt de obicei ușoare și ieftine și vin în multe culori diferite. Ghivecele de plastic sunt mai bune pentru plantele de apartament, deoarece unele tipuri de plastic (în special negru) absorb căldura verii și pot găti rădăcinile plantelor. Atenție la plasticul foarte subțire; deși plasticul nu se biodegradează, se degradează fotochimic, ceea ce înseamnă că lumina puternică a soarelui poate provoca dezintegrarea vasului.

2. Ghivece de teracotă: Aceste ghivece clasice din lut roșu sunt standard în grădinărit în containere. Materialul poros de teracotă absoarbe apa din sol și apoi se usucă, așa că fie împerecheați aceste plante cu specii tolerante la secetă (cum ar fi suculentele și rozmarinul) sau plănuiți să udați mult.

3. Ghivece din ceramică glazurată: Aceste ghivece sunt puternice, grele și pot fi glazurate într-o gamă largă de culori. Aproape orice plantă se va descurca bine într-un ghiveci din ceramică glazurată. Cele două dezavantaje sunt prețurile mai mari și tendința de a crapa la temperaturi scăzute.

4. Coșuri suspendate: Luați în considerare această opțiune pentru plantele mici, în special pentru suculente. Coșurile agățate oferă plantelor mult drenaj, așa că nu puneți sub ele nimic din care să nu doriți să vă udați.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum
Soluţia de comerţ electronic Seliton